Käsityömatka Haapsaluun 2 pv

Etusivu » Tilausmatkat » Käsityömatka Haapsaluun 2 pv

Haapsalun huiveja on perimätiedon mukaan neulottu 1800-luvun puolivälistä lähtien. Ensimmäiset huvien tekijät olivat todennäköisesti Vormsilta tai Nooarootsin niemeltä Haapsaluun muuttaneita rantaruotsalaisia. Tämän käsityömatkan aikana on mahdollisuus tutustua tarkemmin Haapsalun huiviin, joka on edelleen elävä legenda. Huivimestarit ovat olleet mallien suunnittelussa todella luovia. Kuuluisille henkilöille suunniteltiin ja lahjoitettiin nimikkohuiveja, mm. Ruotsin kruununprinssi Kustaa Aadolf ja näyttelijä Greta Garbo ovat saaneet omat nimikkohuivinsa.

 

Matkaohjelma:

1. pv

Saapuminen Tallinnaan, josta bussilla kohti Haapsalua. Padisessa tutustumme silkkimaalaaja-keraamikko Eva Raudkivin persoonalliseen ateljeehen, Määra Mäe Meistrikodaan, jonka valmistuksessa on käytetty ainoastaan kierrätysmateriaalia. Pelkästään ateljeetalo on ainutlaatuinen nähtävyys. Kahvitauko sekä mahdollisuus tehdä ostoksia.

Haapsaluun saavuttuamme teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme kauniin promenadin, rautatierakennuksen, piispanlinnan sekä vierailemme pitsikeskuksessa. Haapsalun pitsikeskuksessa on näyttely Haapsalun huiveista ja liinoista, kuukausittaisia näyttelyitä sekä pitsimyymälä.

Yöpyminen Haapsalussa. Päivällinen hotellin ravintolassa.

 

2 pv.

Aamupäivällä käymme käsityöliikkeissä sekä Viron tunnetuimpiin kuvataiteilijoihin kuuluvan Epp Marian galleriassa.

Paluu Tallinnaan, jossa käymme ostoksilla Abakhanin käsityömyymälässä.

Hieman vapaata aikaa ennen laivan lähtöä. Laivamatka Helsinkiin.

 

Matkaohjelmaan on mahdollisuus lisätä myös yksi lisäpäivä Tallinnassa.

Pyydä ryhmällesi tarjous!

 

Yhteydenotot:

Matkatoimisto Ysimatkat, puh. 050-562 4916,

email: info@ysimatkat.fi