Hiidenmaa - Haapsalu 4 pv

Etusivu » Tilausmatkat » Hiidenmaa - Haapsalu 4 pv

Viron saarten luonnonkauneus ja idyllisyys vetävät edelleen puoleensa. Saarilla voi nauttia ja rauhasta ja hitaasta elämäntyylistä. Viron saarilla perinteet ja nykyaika lyövät kättä.

Hiidenmaan saarikierroksella käymme mm. Kassarin saarella, jonka kauneudesta ja tarinoista suomalais-virolainen kirjailija Aino Kallas kirjoitti hyvin paljon. Kallaksella oli kesäkoti Kassarin saarella useita vuosia.

Haapsalun kaupunkikierroksella tutustumme mm. historialliseen Piispanlinnaan, istahdamme säveltäjä

P. Tsaikovskyn muistopenkille kuuntelemaan hänen musiikkiaan ja kävelemme kauniilla rantapromenaadilla.

 

Matkaohjelma:

1. pv

Lähtö kotipaikkakunnalta. Laivamatka Helsinki-Tallinna. Saapuminen Tallinnaan, josta bussimatka rannikkoa pitkin Haapsaluun. Matkalla pysähdys Türisalun rantajyrkänteellä (31 m), joka on tallinnalaisten suosituimpia retkikohteita. Kahvitauko ja lyhyt tutustumiskierros Keila-Joan kartanossa. Matka jatkuu Padisen kautta Rohukülän satamaan, josta lauttamatka Hiidenmaalle Heltermaan satamaan. Yöpyminen Hiidenmaalla Käinässä. Illallinen hotellin ravintolassa.

 

2. pv

Aamiaisen jälkeen saarikierros Hiidenmaalla. Vierailemme Vaemlassa vanhassa villatehtaassa, joka valmistaa lankaa 100-vuotiailla koneilla. Jatkamme matkaa Kassarin saarelle, jonka kauneudesta ja tarinoista suomalais-virolainen kirjailija Aino Kallas on kirjoitanut. Hiidenmaa on legendojen saari ja kuulemme tarinoita mm. merirosvoista ja saaren sankarista. Kassarista jatkamme matkaa Orjakun satamaan ja Emmasten kautta Kõpuun, jossa sijaitsee Hiidenmaan symboli, 1500-luvulta peräisin oleva Kõpun majakka.

Matkalla Kärdlaan käymme Reigin kirkossa ja Ristimäellä. Lounas ja kaupunkikierros Kärdlassa. Heltermaalta lauttamatka mantereelle. Yöpyminen Haapsalussa.

 

3. pv

Aamiaisen jälkeen teemme Haapsalun kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme historialliseen Piispanlinnaan, kävelemme kauniilla rantapromenaadilla, kuuntelemme säveltäjä P. Tsaikovskyn muistopenkillä säveltäjän musiikkia ja näemme tyylikkään Kuursaalin.

Kevyt lounas ja lounaan jälkeen omatoimista vapaa-aikaa. Yöpyminen ja illallinen Haapsalussa.

 

4. pv

Aamupäivällä aamiaisen jälkeen hieman vapaata omatoimista aikaa. Matkalla Tallinnaan käymme Luhtren maatilalla, jossa tutustumme mielenkiintoiseen tilaan ja museoon.

Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Tallinnaan. Laivamatka Helsinkiin.

 

Pyydä tarjous ryhmällesi! Matkaohjelma on muokattavissa ryhmän toivomusten mukaan ja ohjelmaan voidaan lisätä esimerkiksi lisäyö Tallinnassa.

 

Yhteydenotot:

E-mail: info@ysimatkat.fi tai puh. 050-562 4916