Laatokan Luostarit 31.7.-3.8.2020

Etusivu » Kaikki matkamme » Laatokan Luostarit 31.7.-3.8.2020

VENÄJÄN LAATOKAN LUOSTARIT

Valamo ja Konevitsa

31.7.-3.8.2020

 

Kiertomatkalla Karjalan luonnonkauniisiin maisemiin teemme laivaretken sekä Valamon että Konevitsan viehättäville luostarisaarille.

Valamon saaristo käsittää noin 52 saarta, joista suurin on Valamo. Sortavalasta saarelle on matkaa n. 40 km.  Valamon saari on kokonaisuudessaan nähtävyys, sen luonto, upea Laatokka, luostarin rakennukset ja tunnelma. Veden ympäröimänä kaukana maallisista huolista se on kuin luotu hiljaista, mietiskelevää luostarielämää varten.

Lähellä Käkisalmea, Laatokan lounaisosassa sijaitseva Konevitsan saari on tullut kuuluisaksi sen vanhasta Jumalansynnyttäjän Neitsyt Marian syntymän luostarista. Toisin kuin mahtava Valamo, Konevitsa tenhoaa hiljaisella ja vaatimattomalla kauneudellaan jättäen sydämeen syvän rauhan tunteen.

Tervetuloa matkalle Laatokan luostareiden maailmaan!

 

Matkaohjelma (alustava):

Pe 31.7.

Lähdemme varhain aamulla Alajärveltä kohti Karjalan kunnaita. Ajamme reittiä Alajärvi-Kyyjärvi-Saarijärvi-Jyväskylä ja halukkaat voivat tulla myös matkalta kyytiin. Raja ylitetään Niiralan raja-aseman kautta ja jatketaan matkaa kohti Sortavalaa. Illan suussa majoitumme hotelli Piipun Pihaan ja päivän päätteeksi yhteinen illallinen.

 

La 1.8.

Aamiaisen jälkeen klo 09:00 (paikallista aikaa) lähdemme kantosiipialuksella Valamon saarelle. Opastettu retki Valamossa, jossa tutustumme pääkirkon alueeseen. Iltapäivällä paluu Sortavalaan, jossa nautimme luonaan ja lähdemme bussilla kohti Käkisalmea. Käkisalmessa teemme opastetun kierroksen ja käymme Käkisalmen linnoituksessa. Majoittuminen Capitan Morgan lomakylään, jossa yhteinen illallinen.

 

Su 2.8.

Aamiaisen jälkeen siirrymme Sortanlahden satamaan, josta lähdemme laivalla Konevitsan saarelle. Pääsemme tutustumaan mm. pääkirkkoon, munkkien huoneisiin ja Pyhävuoren skiittaan. Nautimme myös lounaan luostarin Trapezassa.

Luostariretken jälkeen vuorossa on bussimatka Viipuriin, jossa majoitumme Victoria hotelliin. Illallinen Espilä ravintolassa.

 

Ma 3.8.

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ostoksiin.

Iltapäivällä lähtö kotimatkalle ja rajanylitys tapahtuu Nuijamaan raja-aseman kautta. Paluumatka Jyväskylään, josta jatkamme samaa reittiä kuin tulomatkalla. Alajärvellä olemme takaisin myöhään illalla.

 

 

Matkan hinta:  558 €/hlö

 

Hintaan sisältyy:

 • bussikuljetus
 • majoitus 2 hh:ssa aamiaisella
 • opastettu retki Valamon luostariin
 • opastettu kierros Käkisalmessa
 • opastettu käynti Käkisalmen linnassa
 • opastettu retki Konevitsan luostariin
 • ruokailut: aamiainen x3, lounas x2, illallinen x3
 • ryhmäviisumi ja rekisteröintimaksu

Omalla viisumilla matkustaville alennus 70 €/hlö

 

Lisämaksusta:

 • 1 hengen huonelisä 107 €/hlö
  Yhden hengen huoneita on rajoitettu määrä.

Huom! Retkillä on paljon kävelyä.

 

Ryhmäviisumia varten tarvitaan seuraavat asiakirjat:

 • passi (tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen)
 • 1 passivalokuva (ei 3 kk vanhempi)
 • todistus matkavakuutuksesta
 • täytetty viisumianomus

Varaukset:

Sitovat varaukset toivotaan viimeistään 22.5.2020 mennessä p. 050-562 4916 tai email: Info@ysimatkat.fi. Varaukset voi lähettää myös oheisella varauslomakkeella.

 

Ysimatkojen varaus- ja peruutusehdot.